SimonsVoss

De technisch hoogwaardige en stijlvol vormgegeven producten van SimonsVoss zijn bijzonder geschikt voor toepassing in middelgrote tot grote organisaties. De robuuste constructie en ongeëvenaarde batterijlevensduur zorgen voor hoge bedrijfszekerheid tegen redelijke kosten.

De stand-alone werkende producten zoals elektronische cilinders en deurbeslagen gaan gemiddeld drie tot vijf keer langer mee op een batterijset dan andere in de markt verkrijgbare stand-alone producten. Ook de producten die draadloos online functioneren hebben een beduidend langere levensduur dan vergelijkbare producten van andere merken.

Het systeem van SimonsVoss is schaalbaar. Elk product in het assortiment kan stand-alone werken maar net zo eenvoudig online worden gebracht. De beheersoftware is overzichtelijk en begrijpelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een sluitplanmatrix. Dit biedt vertrouwde overeenkomsten met het beheer van een mechanisch sluitplan.

Het systeem maakt gebruik van draadloze actieve transpondertechnologie (afstandbediening) en/of MIFARE proximity technologie (SmartCard). Binnen één systeem kunnen beide technieken worden toegepast. Voor elke deur is dus een passende bediening mogelijk.

In veel gevallen zal gebruik worden gemaakt van een variant op het virtueel netwerkprincipe. De distributie van sluitplanrechten gaat via een chip op de sleutel. Afhankelijk van de toegepaste techniek kan elk draadloos online product dienen als updatepunt. Dit maakt het mogelijk om kosteneffectief beheer te voeren over deuren die normaal bekabeld dienen te worden om deze functie te realiseren.

Elk component kan naast de standaard sleutelbediening ook draadloos worden geschakeld door een extern contact. Hierdoor is het mogelijk om op afstand de deur te openen door een derde systeem (bijvoorbeeld zorgalarmering).

Naast conventioneel beheer waarbij de sleutel geprogrammeerd wordt via een bureaulezer of updatepunt, is het ook mogelijk om een NFC-geschikte telefoon als sleutel te gebruiken. Via de internetverbinding van de telefoon is het mogelijk om de "sleutel" op afstand te programmeren of valideren. Hierdoor is het niet meer nodig om de sleutelhouder naar een vast updatepunt te laten gaan of de betreffende deur online te brengen. Elk SmartCard deurcomponent is geschikt voor deze "NFC" toepassing. Om de NFC-technologie vandaag al te kunnen gebruiken is een voorbereide micro SD-kaart met NFC-technologie verkrijgbaar, evenals een NFC-adapter voor de iPhone 4/4S.

Downloads

pdfSimonsVoss brochure 
pdfSimonsVoss productcatalogus 2012 
pdfSimonsVoss Transponder 3064 
pdfSimonsVoss Smartcard