SKG en Politiekeurmerk

SKG gecertificeerde sleutelkastjes zijn verplicht binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Sleutelkastjes die met een cijfercode worden bediend zijn zeer gevoelig gebleken voor inbraak en manipulatie. Deze codekluisjes hebben geen SKG-certificaat en mogen daarom niet worden toegepast binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Gebruik er van leidt tot onveilige situaties en kan leiden tot problemen met de uitkering door een inboedelverzekering bij inbraak of insluiping.

De Clavisio sleutelkluis is wel onafhankelijk getest en voldoet aan de hoogste eisen van de SKG (Stichting Keurmerk Gevelelementen) op het gebied van inbraakwerendheid. Clavisio wordt erkend binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen als een innovatief product en een veilige keuze.

Om een (gecertificeerd) veilige woning te behouden en problemen met de inboedelverzekering te voorkomen, mogen uitsluitend minimaal SKG** gecertificeerde sleutelkluisjes worden toegepast. De Clavisio sleutelkluis heeft de SKG*** kwalificatie en overtreft daarmee de eisen ruimschoots.

SKG*** ten opzichte van SKG**

Clavisio is het enige product in de categorie sleutelkluizen dat de hoogste (SKG***) kwalificatie heeft behaald. Een kwalificatie in deze klasse SKG*** (Extra Zwaar Inbraakwerend) betekent onder andere dat het product minimaal 5 minuten (contacttijd) bestand is tegen gereedschappen zoals een zware bankhamer, een grote koevoet, zeer zware tangen en zaag- en boorgereedschappen.

SKG** producten (aangeduid als Zwaar Inbraakwerend) worden daarentegen slechts beproefd op voldoende weerstand gedurende minimaal 3 minuten contacttijd tegen veel lichter inbrekersgereedschap zoals bijvoorbeeld schroevendraaiers en een lichte bankhamer.

Producten die voldoen aan de eisen van SKG en daadwerkelijk zijn gecertificeerd, zijn herkenbaar aan het SKG logo met de sterren op het product. Uitsluitend deze producten mogen worden toegepast binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Producten die niet daadwerkelijk zijn gecertificeerd, bieden u geen enkele onafhankelijke zekerheid over de inbraakwerende eigenschappen. In de praktijk kan dit leiden tot problemen met de inboedelverzekering van de woning. 

Via onderstaande link vindt u meer informatie van SKG ten aanzien van de kwaliteitseisen en het gebruikte gereedschap (pagina 13)

pdfKwaliteitseisen SKG KE470 meeneembeperkende producten 

pdfSleutelkluizen verlichten de zorg bij de thuiszorg