Buitendeuren

Bij verminderde mobiliteit is een deurautomaat zeer geschikt om op een comfortabele wijze de woning te betreden. Ook toegangen tot complexen, bergingen en scootmobielruimtes kunnen wij voorzien van een deurautomaat

Afhankelijk van de deursituatie wordt een geschikt type deurautomaat geselecteerd. Hierbij wordt o.a. rekening gehouden met de bouwkundige situatie, het deurgewicht, de windbelasting en de gebruiksintensiteit. Het functioneren van de deurautomaat wordt mede bepaald door het vergrendelmechanisme van de deur en de aansturing. Optilox levert en installeert ook de benodigde vergrendelelementen die voldoen aan de gestelde eisen in het bouwbesluit of Politie Keurmerk Veilig Wonen. Optioneel kunnen er veiligheidsensoren gemonteerd worden die beknelling voorkomen.

De deurautomaten zijn ook geschikt voor het plaatsen op deuren die zich bevinden in een brandscheiding. Eventueel kunnen deze gekoppeld worden via een brandmeldinstallatie.

Vanaf 10 april 2013 is de nieuwe EN 16005 norm in werking getreden. De veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren staat hierbij centraal. De nieuwe norm is bepalend voor de veiligheid van personen bij het gebruik van automatische deuren voor toegang van personen, in vluchtroutes en voor automatische brand- en rookwerende deuren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Downloads

pdfDorma Porteo flyer zorg 
pdfDorma Porteo brochure
pdfDorma Porteo technische brochure 
pdfDorma TS99 brochure 
pdfDorma TS99 technische brochure

Dorma deurautomaat binnendeur Porteo